Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk de online versie.
logo
SPECIALE SEVAFLITS familie Valkenheim nr 10 | 12 augustus 2021
Verhuizing van enkele bewoners

Via de zorgcoördinator is deze week de eerste contactpersoon van de ‘verhuizende’ bewoner geïnformeerd. De huidige tijdelijk opvang was op het moment van de evacuatie prima. Een dergelijke noodsituatie vroeg om flexibiliteit.

.

Nu we ongeveer weten wanneer iedereen terug kan naar Valkenburg, is het goed om voor de komende tijd te zorgen voor een passender onderkomen/verblijf dat beter aansluit bij de zorgbehoefte van de bewoner..

.

Heeft u vragen over deze verhuizing, dan kunt contact opnemen met het Servicebureau via telefoonnummer 0900-7774777.

Waterschade

Heeft u vragen over de watersnoodramp of schade, kijk dan op onze speciale website www.sevaflits.nl/watersnoodramp
 

Op deze website vindt u veel vragen en antwoorden. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, dan kunt u contact opnemen met ons Meldpunt, telefoonnummer 088 – 991 20 12 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur)

Blijf op de hoogte

Via de website www.sevaflits.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrieven van Sevagram.

Mooie momenten

Meerdere vrijwilligers en zelfs leden van de cliëntenraad helpen momenteel in de opvanglocaties om bewoners zich thuis te laten voelen.

De komende tijd willen wij deze momenten ook graag met iedereen van de locatie Valkenheim delen. Of u nu (tijdelijk) in Molenpark of in Campagne woont, de (ver)binding met Valkenburg blijft…

.

Wilt u een moment delen, laat het ons weten via het email communicatie@sevagram.nl

Een bijzonder moment willen wij alvast met u delen:

Henk Weijers, voorzitter van de cliëntenraad Valkenheim heeft 10 jaar geleden kennis gemaakt met de locatie Valkenheim omdat z’n schoonvader er woonde. Vanwege zijn betrokkenheid met de bewoners, is Henk vrijwilliger geworden en nu zelfs voorzitter van de cliëntenraad.

.

In zijn loopbaan is Henk altijd kok geweest. In restaurants en hotels en daarna als kok in het ziekenhuis St Annadal in Maastricht en uiteindelijk als mede leidinggevende in de centrale keuken van het Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht).

.

Toen een deel van de bewoners van Valkenheim in Campagne werden opgevangen heeft Henk samen met Ine (ook lid van de cliëntenraad) meer dan twee weken meegeholpen met het verzorgen van de maaltijden voor de bewoners.

.

De cliëntenraad van Valkenheim bestaat uit vijf leden waarvan drie leden iedere dag meehelpen in Molenpark met het serveren van de maaltijden en het daarna opruimen.

. 

“Het is fijn om hierin een bijdrage te mogen leveren voor het welzijn van onze bewoners. Als je dan ziet dat de bewoners ervan genieten dat doet je goed”, vertelt Henk.

.

“Mooi  om te vertellen is dat de bewoners mee willen helpen met het dekken van de tafel. Als je na de maaltijd de pannen en de schalen aan het afwassen bent, komen de bewoners zelf naar je toe en vragen ze of ze mee mogen helpen met afdrogen. Dat is toch geweldig daar doe je het nu voor.”

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen
sevaflits@sevagram.nl

Heeft u een vraag en wilt u direct antwoord?
Bel met 0900 – 777 4 777 maandag tot en met vrijdag van 8:45 - 17:00 uur
Via deze LINK kunt u zich afmelden voor de nieuwsbrief. Afmelden met een @sevagram.nl account is niet mogelijk.